Activitatea artistica desfasurata de artistul Valentin Albesteanu de-a lungul anilor s-a concretizat pana in prezent prin aparitia a trei materiale discografice. În anul 1999, la invitaţia Radiodifuziunii Române, face înregistrări cu Orchestra de muzică populară a Radiodifuziunii dirijată de Paraschiv Oprea.

Primul compact disc semnat de Valentin Albesteanu se numeste „O vioara, un talent, o traditie” si a fost lansat sub egida casei de discuri Electrecord in anul 2006. Albumul contine 17 piese de muzică  clasică și piese celebre din repertoriul marilor lăutari de odinioară. Albumul a fost dedicat de Valentin Albesteanu tatalui sau, Ion Albesteanu.

 

 

 

 

Al doilea album lansat de Valentin Albesteanu se numeste „Cand eram pe Ialomita” si a fost lansat in anul 2007. Materalul include 23 de piese in interpretarea familiei Albesteanu ( Ion Albesteanu si Tita Stefan) alaturi de Valentin Albesteanu. La realizarea albumului au contribuit formatia instrumentala condusa de Ion Albesteanu si cea condusa Adrian Grigoras.

 

 

Ion Albesteanu                                Tița Ștefan

Al treilea album lansat semnat de Valentin Albesteanu a fost lansat in anul 2009 si contine 16 piese interpretate intr-o maniera unica. Materialul discografic contine piese clasice, de mare popularitate, ascultate în toate cafenelele lumii. Piesele interpretate pe acest album au fost cantate  live in cadrul localului Hanul Berarilor Interbelic. La pian il regasim pe Zoltan Valentin Cucu ( piesele 1-7,10, 14-16) Grazziela Rosse -Marie Mateffy ( piesele 8,9,11,12) si Iulian Angelescu (piesa 13).CD-ul Adevărata mea dragoste  a fost un proiect muzical susținut de firma „Trotter Management“.